عدد الرسائل : 1895 العمل/الترفيه : بدون عمل المزاج : الحمد لله الاوسمه : تاريخ التسجيل : 23/09/2008
موضوع: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت السبت 18 أكتوبر - 1:36
فكرة الموضوع ان كل يوووم عضو يعزم الباقى عزوووومة من اطبااااق رئيسية و حلويات و فاكهة و عصااااائر الى اخرة طبعا بالخطوااااات المصورة اييييييييية رايكوو ااول عزومة ان شاء الله على الاستاذة القلب الطيب وبعدين تختار الى بعدهاوا
القلب الطيب مديرة العلاقات العامه والمتابعه
عدد الرسائل : 18577 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت السبت 18 أكتوبر - 11:34
تنورونى وتشرفونى يا حبيبتى انتى وكل اخواتنا اللى فالمنتدى وانا بجد حكون انا وجوزى وولادى فى استقبالكم بمنتهى الفرح والسعادة وانا بجد نفسى والله بس انتوا تيجوا وما ترجعوش فى كلامكم اما الاكلات اللى ممكن اعملهالكم فانا ممكن اتكلم عنها باسلوب مبسط وعملى ومن غير صور اولا ارز بالخلطة يقشر اللوز بغليه فى ماء مغلى وينقع الزبيب وتقطع كبد الدجاج وتحمر مع البصل المفرى والثوم المفرى ويضاف معاها اللوز المحمص والزبيب ثم نسوى الارز فى شوربة ومعه البهارات التى تعطيه المذاق الشرقى واللون والطعم الجميل وبعد كدة تيجى طريقة التزيين نحضر طبق على شكل وردة ونضع الخليط من الكبد والمكسرات فى اسفل الطبق وبعدين عليه الارز ويقلب فى طبق التقديم وبيبقا طعمه وشكله يجنن وبالهنا والشفا ثانيا حعملكم فراخ مشوية ولحمة مشوية عالفحم تتبل من قبلها ب3 ساعات الللحمة والفراخ بعصير البصل والبهارات وتترك فالتلاجة ثم بشويها عالفحم فالبلكونة طبعا وانتم اللى حتقفوا تشوها بنفسكم والمدير حيكون مسئول عنها واياك حد يخطف حتة لحمة ويجرى ههههههه
ثالثا جلاش بالجبنة الشيدر والبسطرمة والزيتون ورق الجلاش يرص فالصينية ويدهن بين كل طبق وطبقة بمعلقة سمن ويوضع الحشو فى نص المقدار جبنة رومى وشيدر وبسطرمة وزيتون وفلفل مقطع ونضع باقى المقدار حتى النهاية ويسقا بكوب لبن حليب مضلف اليه بيضة وتاكلوه بالهنا والشفا بيبقا طعمه تحفة احلى من البيتزا بمراحل
رابعا حعملكم ملوخية جوزى بيقولى انتى استاذة فالملوخية طبعا نخرط الملوخية ونجهز ثوم مع كسبرة ناشفة وبعد ما نضع الملوخية فالشوربة نحمر الثوم ونضعه عليها وتاكلوها بالهنا والشفا والسلطات كتير ان شاء الله بس فريدة هية اللى حتعملها ونفسى ادوق من ايدها التبولة والسلطات الفلسطينية وعصير مانجو وفراولة وكمان جيلى وكاسترد وكنافة وبقلاوة بالمكسرات انا كنت شرحتهم قبل كدة فى رمضان ها عاوزين ايه تانى عمالة افكر وافكر بس اقلكم تعالوا بس انتوا وانا حجيب طباخ مخصوص والله يجهزلكم الاكل وكل الحلويات اللى تحبوها وانا حتفرغ بس انى اقعد معاكم كلكم واضايفكم وافرح بوجودكم فبيتى ربنا يجمعنا كلنا ياااارب بحبكم فالله
القلب الطيب مديرة العلاقات العامه والمتابعه
عدد الرسائل : 18577 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت السبت 18 أكتوبر - 11:40
يلا اكتبولى رايكم ولو اى حد عاوز اى استفسار او توضيح انا اقوله واختار بعدى عزومة فى بيت
سلمــــــــــــــــــــــــــــى
فتاة الاسلام مشرف ادارى
عدد الرسائل : 2545 العمر : 36 العمل/الترفيه : تصفح مواقع النت المزاج : كن لله كما يريد يكن لك فوق ما تريد الاوسمه : تاريخ التسجيل : 21/08/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت السبت 18 أكتوبر - 16:37
ارز 3 روس توم بهار قدره من العطار نسلق الحمه ونحط وبعد ما تفور نشيل الزنخ ونفرم راس بصل ونحط كم حبه هال ورتين ورق الغار وعود من القرفه ونغلق حله البريستوا حتى ما نخسر غاز كتير وتستوى اللحمه بسرعه نكون ناقعين الارز و وغاسلينه كويس نحطه بسيطنيه عميقه وواسعه ما انتم كتار
نقشر التوم ونخليه متل ما هو ونحط كاس شاى صغير سمنه و نحط التوم كله وندبله بدون ما يحمر نبهر الارز ببهار القدره ونحط التوم وزالسمنه فوقه وتحركه استوت اللحمه نشيلها ونحطها فوق الارز وندير عليه الشوربه ونحطها بالفرن مع تغليفها بالقصدير ربع ساعه بالكتي تستوىنشيل القصدير حتى يتحمر اللحم
نطحه بصينيه كبيره وجنبه لبن
الطخه التانيه
سمك فليه
الكميه لاربع افراد كبلوا فليه )حبيتين بندوره( طماطم
بقطعه طولى وبلفه بشكل حلقات داخل صينيه بحيث تكون الصينيه مليانه دوائر سمك بالملعقه بنضع بكل سمكه دائريه الحشوه هههههههههههههههههههه نسيت البقدونس بنحطهم اخر شى على الحشوه المهم السمك الان شكله حلو ملون ودائرى
رحنا يا ستات حاطينه بالفرن 10 دقائق
ونطلعه من الفرن وناكله
لا تنسوا الملح ما مملحت
هههههههههههههههههههه
ورق العنب مع الكوسا والدجاج
فريده رح اطخك لحقتلى المطبخ على المنتدى كمان وعازمتلى الكل ههههههههههههههههههه تعالى يختى ساعدينى بالكتابه مش بالمطبخ
الكوسا وورق العنب والدجاج يا ستات جاهز من مبارح ومش فاضى احكى الان علقته وحطيت تحته الدجاج وشامم ريحته ههههههههههههههههههه
خضار مشوية مع الماشروم والموزاريلا مع خل البلسميك ...
مكرونة فوتشيني بالطريقة الصينية ...
شيش طاووق ...
مكرونة تورتليني بالجبنة ...
برياني دجاج ...
مكرونة بالماشروم وشرائح البيكون ...
سمك مشوي
رز باللحم ...
فواكه متنوعة ...
حلى الاوريو ...
كريمة مشوية ...
وبس ^^ ان شاء الله يعجبكم ...
الى بعدى فتاة الاسلام يلا بدنا عزومة بالصور
زهره بورسعيد مشرفه عامه
عدد الرسائل : 24 العمل/الترفيه : طالبه الاوسمه : تاريخ التسجيل : 23/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الأربعاء 22 أكتوبر - 21:37
ابقوا عرفونى العنوان عشان الاكل شكله حلو وانا جعت
فريدة اداره عامه
عدد الرسائل : 1895 العمل/الترفيه : بدون عمل المزاج : الحمد لله الاوسمه : تاريخ التسجيل : 23/09/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الأربعاء 22 أكتوبر - 22:27
القلب الطيب مديرة العلاقات العامه والمتابعه
عدد الرسائل : 18577 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الخميس 23 أكتوبر - 13:12
فريدة وربنا الاكل ده حلو اوى بس عاوزة اعرف طريقة كذا حاجة فيه ما ينفعشى ابص كدة وخلاص لازم اعرف الطريقة عشان اجرب واعملها بس بجد التقديم هايل والديكور اخر شياكة تسم الايادى ياقمراية
سلمى مشرف ادارى
عدد الرسائل : 1253 العمل/الترفيه : ربه اسرة الاوسمه : تاريخ التسجيل : 29/08/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الخميس 23 أكتوبر - 14:11
طيب بوريكى لا يا طيبه مششششش رح تعرف اصلا الوصفه البنت خدعتنا هههههههه وغلبتنا وعامله حالها ست بيت فريده تعرفى تقلى البيضه والا لا ههههههههههههه
فتاة الاسلام مشرف ادارى
عدد الرسائل : 2545 العمر : 36 العمل/الترفيه : تصفح مواقع النت المزاج : كن لله كما يريد يكن لك فوق ما تريد الاوسمه : تاريخ التسجيل : 21/08/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الخميس 23 أكتوبر - 23:46
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته والله يا جماعة انا كنت عملت شوية اكل بجد عمري ما عملته بس بجد كتبت كل خطوة بايدي وبعدين عملت حاجه غلط كدا وكل اللي كتبته اتمسح فارجوكم اعذروني وان شاء الله هاعملكم عشا بش يعني كله بيعمل الغذاء انا اعمل العشا وان شاء الله العشا عدي ايه 1- طبق فوووووووول اما ايه من عمايل ايديا بالزيت والفلفل الحار..... 2-طبق طعمية(فلافل).... 3-هاعمل بيض بجميع انواعه.......اللي عايز بيض مفقوش..او بيض عيون ..او مسلوق...اللي انتم عايزينه...... 4-هانقلي برنجان......وان شاء الله هاعمل خلطة عليه ....من ثوم وملح وتوابل شوية خل ولمون كله علي بعضه وبعدكله نحط علي كل برنجانه شوية من الخلطة دي) 5-طبق بطاطس مقلية ((((((اهم حاجه نحط البطاطس في مية وملح قبل ما نقليها ......وبعدين لما نطلعها ونسيبها لما تطلع كل الميه اللي فيها عشان متخليش الزيت يطرق فينا))))))))) 6-وهاجيب طحينه.......... هههههههههههههههه ايه رايك حته عشوة جميييييييييييييييلة وان شاء الله نحبس بنسكافيه بس ياريت يا فريدة تعذريني لاني مش عملت الغداء بس والله كتبت اكل كتير وبعد كدا راحت عضبن عني
فريدة مش تنسي تعزمي قبسات من نور ............
وان شاء الله اختار
شيماء محمد
فريدة اداره عامه
عدد الرسائل : 1895 العمل/الترفيه : بدون عمل المزاج : الحمد لله الاوسمه : تاريخ التسجيل : 23/09/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الخميس 23 أكتوبر - 23:53
ماشى كلامكم واكلكم لذيذ جدا بالنسبة للطريقة بتاعتى اطلبوا اى وحدة وانا اجيبها على طول
سلمى مشرف ادارى
عدد الرسائل : 1253 العمل/الترفيه : ربه اسرة الاوسمه : تاريخ التسجيل : 29/08/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الجمعة 24 أكتوبر - 22:59
فتاه الاسلام عندى ليكى اكله بسيطه وسهله وتعتبر من المقبلات بالعزايم قطعى الخبز قطع صغيره وقليه بالزيت حتى تحمر وتركيه تتصفى من الزيت اقلى البذنجان وانتبهى تقطعيه شرائح طوليه حتى لا يشرب الزيت لانو تقطيعه بالعرض ياخد زيت كتير
صفى البذنجاان من زيته وقلى شوى لحمه مفرومه مع اى مكسرات وشويه بقدونس مفروم هاتى صنيه زجاج ضعى الخبز فيه ورتبى البذنجان فوقه بترتيب هاتى لبن زبادى او رايب كما نسميه وضعى ملعقتين من الطحينه وحركيهم 4 مرت فقط لا تحرى كتير ضعيهم فوق الخبز والبذنجان ورشى اللحم المفروم والمكسرات والبقدونس وقميها لمعزيمك هاى الاكله لا تتطبقيها فوق بعض الا اخر لحضه التقديم لانو لازم الخبز يبقى محمص ويخرش بالفم فلو صار طرى ما بيكون لذيذ تطبيقه وتطبيقه على طول واكله كمان على طةل ههههههههه جربيها لذيذه
فريدة اداره عامه
عدد الرسائل : 1895 العمل/الترفيه : بدون عمل المزاج : الحمد لله الاوسمه : تاريخ التسجيل : 23/09/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت السبت 25 أكتوبر - 0:25
طائر الجنه اداره عامه
عدد الرسائل : 1540 العمر : 42 العمل/الترفيه : موظف غلبان المزاج : حب الله ورسوله علية افضل الصلاه والسلام الاوسمه : تاريخ التسجيل : 20/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الثلاثاء 4 نوفمبر - 14:45
يعنى مفيش مكان للرجال فى وسطكم ولا ايه ولا علشان انتم وبس الى بتطبخم لالالالالالا حاسبم دا انتم معاكم شيف مبعرفش يعمل حاجه ايوه يعنى خدو ابالكم وابقم اعزمونى علشان خاطرى اصل انا جعت قوى
طائر الجنه اداره عامه
عدد الرسائل : 1540 العمر : 42 العمل/الترفيه : موظف غلبان المزاج : حب الله ورسوله علية افضل الصلاه والسلام الاوسمه : تاريخ التسجيل : 20/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الثلاثاء 4 نوفمبر - 15:07
بس بجد اكلات جميله وبالنيابه عن باقى الرجال فى المنتدى انا والحمد لله بطبخ كويس جداجداجدا مش كلام والحمد لله لان الغربه علمتنى كتير والحمد لله اخواتى فى البيت وزوجتى الجميله يشهدوا بكدا انا بحب اعمل نوع واحد كويس وانا متاكد ان محدش يسمع عنه وهوه فراخ محشيه بالذبادى طبعا كلكم هتقولوا دا مجنون بس بجد طعمها خطير بالنسبه ليا ودى عرفتها من شيف سورى صديقى ولان الواحد زهق من الفراخ واللحمه وخصوصا من يتواجدوا فى المملكه العربيه السعوديه فااى نوع كان اسمه فراخ لا احبه فاكتشقت هذا مؤخرا بعدما باظت معدتى من كثره اكل اللحوم اليكم امقادير
اولا فرخه ونكون صاحيه اوعوا تخلوها تنام وتشيلم الريش من عليها وتنظفوها كويس كلمن جوه وبره عاوزه تلمع كل دا وهى صاحيه
ثانيا زبادى عدد 1علبه +عدد2ليمونه +1فص ثوم +بهارات من كل صنف لون ومتنسوش الملح زى ما انا عملت حطيت كل البهارات ونسيت الملح
طبعا كل دلا بيطخلط على بعضه كويس مع الزبادى وفص الثوم ويقوم بحشو داخل جلد الفرخه ومن داخل الفرخه وبعدين 1بصله مويسه وطمطمايه يتيمه وتوضع بداخل الفرخه وتلف بالسلوفان جيدا وتوضع بالفرن لغايه ما تتحرق وبالهنا والشفا ايه رايكم
القلب الطيب مديرة العلاقات العامه والمتابعه
عدد الرسائل : 18577 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الثلاثاء 4 نوفمبر - 20:44
والله جميلة اوى يا ابو ملك تسلم ايدك وانا اوعدك اول ما ربنا يفرجها ونشترى فرخة حعملها لجوزى والولاد بس لو ما عجبتهمشى حدفعك انت تمن الفرخة هههههههههههههههههههه
جى جى مشرفه اداريه
عدد الرسائل : 3002 العمر : 50 العمل/الترفيه : لا اعمل الاوسمه : تاريخ التسجيل : 12/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الأربعاء 5 نوفمبر - 13:55
اتفضلو عندى انا النهادة(اصل بابا بعت فلوس)هههههههههه اولا هيكون الغدا كالاتى صنية مكرونة بالبشاميل حوالى نصف كيلو مكرونة فرن واحد كيلو لبن واحد كيلو شربة حوالى 6 ملاعق دقيق ملح وفلفل ملحوظة انا بعمل اكلى كلة بزيت الذرة صحى ومش بحب السمن خالص يحمر الدقيق لللون الذهبى ويضاف اية اللبن والشوربة مع التقليب بمضرب سلك حتى يتكون القوام المطلوب للبشاميل ويترك ليبرد فى الوقت دة نسلق المكرونة ونصفيها ونعمل العصاج باضافة اللحم المفروم لكمية مناسبة من البصل المفرى انا بحب البصل كتير حوالى 2 بصلة كبيرة لنصف كيلو لحم ويقلب على النار حتى النضج يضاف مقدار من البشاميل على العصاج ويقلب ومقدار على المكرونة وتقلب ونحضر الصنية ونعمل بطانة من السمن وبعدها من البقسماط ونضع نصف مقدار المكرونة وبعدها كمية العصاج وفوقها المتبقى من المكرونة على الوجة نضيف مقدار البشاميل ( كمية كبير من البشاميل بتكون لذيذة جدا )ممكن نرب بيضة ونضعها على الوجة وتدخل فرن حار حتى تحصلى على اللون المفضل ثانيا فراخ بانية تتبل الفراخ جيدا بلمون وملح وفلفل وجنزبيل وقرفة قبل التحمير بحوالى 4 ساعات وتوضع فالبيض والبقسماط وتحر لللون الذهبى وتقدم على سرفيس مع بطاطس شيبسى ثالثا سلطة زبادى 3 كوب زبادى جهينة قطع خيار صغيرة جدا مع فصين توم مفرى وملح بسيط يقلب المقدار وتجهز قبل الطعام مباشرة صنية لحم تحفة مقدار من اللحم ممكن 2 كيلو نضع كيلو بصل +فلفل اخضر بارد+ عصير لمون + عصير 3 برتقال باضافة قشر البرتقال اضافة توابل (ملح +فلفل+جنزبيل +قرفة+قرنفل+جوزة الطيب)يقلب المقدار كلة مع بعضة باضافة زيت ايضا واللى عاوز سمن يقول ويوضع فى صنية وتغطى بالسيلفروتدخل الفرن حتى النضج وبالف هنا يا رب
الحلو بقى انا بحب اوى عصير الموز باللبن و الجوافة باللبن وممكن اعملكم ام على علشان انتو غاليين عليا اوى
بس بجد والله نفسى تيجو وتشرفونى يا رب الاكل يعجبكم
الجندى المصرى المدير العام
عدد الرسائل : 12122 العمل/الترفيه : موظف مسكين المزاج : الحمد لله على كل حال الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الأربعاء 5 نوفمبر - 16:09
نفكر ونشوف الاكل هيعجبنا ولا لا ولا اقولك ناكل وبس احنا غرمانين حاجه
جى جى مشرفه اداريه
عدد الرسائل : 3002 العمر : 50 العمل/الترفيه : لا اعمل الاوسمه : تاريخ التسجيل : 12/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الأربعاء 5 نوفمبر - 19:37
معلش تعالو على نفسكم وجربو وانتو تاكلو صوابعكم وراة ودة بشهادة كل اهلى واهل زوجى كمان(الا حماتى)ههههههههههههههه
طائر الجنه اداره عامه
عدد الرسائل : 1540 العمر : 42 العمل/الترفيه : موظف غلبان المزاج : حب الله ورسوله علية افضل الصلاه والسلام الاوسمه : تاريخ التسجيل : 20/05/2008
موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة ارجو التثبيت الخميس 6 نوفمبر - 15:56
انا جاى فى الطريق اختى جى جى وان شاء الله هتعجبنا وبعدين اهم حاجه اننا ناكل وخلاص اما بخصوص اختنا الطيبه انا مليش دعوه انا قلتلك اعملى حاجه
وبعدين انا تحت امرك من 1جنيه الى 18.50 ثمن كيلو فراخ يعنى هاتى واحده صغيره مش هحاسب غير على كدا