أدم اداره عامه
عدد الرسائل : 154 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 16/04/2008
مذكرة رحيل رحيل: رحيل
| موضوع: الكفته البانيه الإثنين 28 أبريل - 15:29 | |
| [المقادير_/كيلو لحمه مفرومه_2كيس بقسماط_4بيضات_بصل _ثوم _طماطم _فلفل اخضر_ خضره مقطعه ناعم _جميع البهرات(ملح+فلفل+كمون+بهرات لحمه+شطه +كيس بكنج بودر+نصف ملعقه فانيليا) [طريقه التحضير]توضع اللحمه [في اناء غويط وتعجن يدويا وفي اثناء العجن يوضع عليها الخضره وتعجن جيدا وعلي فترات يوضع عليها مكيال مكيال بقسماط وبيضتين حتي يصبح العجين متماسك قطعه واحده يوضع ليها البهرات المطلوبه المستحبه ثم تترك لمده ربع ساعه في هذه الاثناء يحضر صوص الكفته تقطع 2بصله دوائر وصلصه طماطم والثوم والفلفل الاخضر ويترك علي النار ويسبك وعند التسبيك ي ضع عليها بهرات ولكن خفيفه عشان البهرات اللي في اللحمهويضع عليها نصف معلقه سكر اوه سكر لمنع حدوث حموضه او صهرجه بعد الاكل - تصبع اللحمه صوابع صغيره الحجم حتي يكتمل خليط اللحمه كاملا يرب البيض مع البكنج بودر والفانيليا وتوضع اصابع اللحمه في البيض ثم اليقسماط وهكذا الصوابع كلها يسخن مقلايه بها زيت يغطي صوابع اللحمه ويترك علي النار حتي يسخن عندما يسخن الزيت يوضع الصوابع في الزيت وتهز المقلايه حتي يتدحرج الصوابع بها وهكذا بقيه الصوابع ترفع الصوابع من المقلايه ولونها اصفر ذهبي وبعد توضع في التسبيكه وتوضع في الفرن حتي تشرب التسبيكه وتقدم بارده وبالهنا والشفاء _مع تحيات ] | |
|
الجندى المصرى المدير العام
عدد الرسائل : 12122 العمل/الترفيه : موظف مسكين المزاج : الحمد لله على كل حال الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
| موضوع: رد: الكفته البانيه الإثنين 28 أبريل - 19:43 | |
| مشكور يا شيف على وصفاتك الرائعه | |
|
novo_121 المدير الإدارى
عدد الرسائل : 15950 العمر : 42 العمل/الترفيه : محامي المزاج : الحمد لله الاوسمه : تاريخ التسجيل : 18/04/2008
| موضوع: رد: الكفته البانيه الثلاثاء 29 أبريل - 10:53 | |
| | |
|
الجندى المصرى المدير العام
عدد الرسائل : 12122 العمل/الترفيه : موظف مسكين المزاج : الحمد لله على كل حال الاوسمه : تاريخ التسجيل : 14/04/2008
| موضوع: رد: الكفته البانيه الثلاثاء 29 أبريل - 17:35 | |
| | |
|